تحلیل: راز برتری منتخب اول شورای شهر خوانسار
سرویس اجتماعی- بالاخره بعد از همه حدس ها و گمانه زنی ها نتیجه انتخابات شوراها مشخص شد. 19 کاندیدایی که در خود ظرفیت ورود به این عرصه را دیده بودند، شجاعانه به میدان عمل آمدند. کاربرد واژه «شجاعانه» بی تردید کاملاً بجاست، چرا که ورود به این عرصه کار هر کس نیست. عرصه شورا میدان انتخاب است و اینجا خبری از انتصاب نیست. |
19 نامزد به میدان آمدند تا خود را در بوته آزمایشی عمومی قرار دهند تا شهروندان بر اساس نوع نگرش خود به شورا و انتظاراتشان از اعضای شورای آینده 7 نفر از آنان را انتخاب کنند. اینجاست که رای مخفی مردم اقبال عمومی به یک کاندیدا را بدون توجه به سفارش های این و آن تعیین می کند. و البته باید گفت که هیچ کس در این عرصه بازنده نبود، چرا که هر کدام از نامزدها به نوعی توانستند نظر بخشی از جامعه را به خود و افکار و برنامه هایشان جلب نموده و از آنان رای بگیرند.
دادن وعده های شدنی و نشدنی -چه آگاهانه و چه از سر کم آگاهی- و ارائه برنامه ها و بیان دیدگاه ها،ایراد نقد به مدیریتهای گذشته و یا حتی سیاه نمایی وضعیت شهرستان توسط برخی نامزدها از مواردی بود که از روزهای قبل از انتخابات تا روزهای داغ تبلیغات مشاهده می شد، تا شاید با توسل به آن بتوان آراء مردم را به سمت خود جلب نمود.
سرانجام با پایان انتخابات 24 خرداد، 7 نفر با کسب اکثریت آراء به شورای چهارم راه یافتند، اما بررسی کلی آراء منتخبین نشان می دهد که عواملی همچون تعلق محلی و قومی، سابقه اجرایی و تجربه کاری و میزان ارتباط با اقشار مختلف جامعه بیشترین عوامل موثر در راهیابی منتخبین به شورا در خوانسار بودند و حتی بر خلاف انتظار عده ای از مردم و نامزدها، معیار انتخاب رای دهندگان صرفاً میزان تحصیلات نامزدها نبود؛ چرا که تمامی افرادی که موفق به ورود به دوره چهارم شورای شهر خوانسار نشدند، دارای مدرک لیسانس یا فوق لیسانس بودند، در حالی که در ترکیب منتخبین یک کارشناس ارشد، سه کارشناس، دو کاردان و یک دیپلمه حضور دارند.
همچنین یکی از مسائل حاشیه ساز انتخابات اخیر، شائبه حمایت یا عدم حمایت از شهردار فعلی بود که سه نامزد صراحتاً طی اطلاعیه هایی یا با ارسال پیامک به شهروندان، خود را حامی شهردار اعلام نمودند؛ با این حال عدم توفیق کسب رای توسط یکی از این سه نامزد نشان می دهد که چنین مساله ای را هم نمی توان ملاک کسب یا عدم کسب رای نامزدها محسوب نمود.
عدم انتخاب برخی از نامزدها با وجود تبلیغات وسیع خیابانی، هم نشانگر این است که تبلیغات گرچه در انتخابات موثر است اما در محیط های نسبتاً کوچکی چون خوانسار شیوه خاص خود را می طلبد و نامزدهای انتخاباتی باید با شناخت صحیح خود از جامعه، شیوه بهتری برای تبلیغ و معرفی خود برمی گزیدند.
اما غرض از آوردن مقدمات بالا بیان نکته ای متفاوت و بسیار حائز اهمیت در این خصوص و در رابطه با یکی از منتخبین دوره چهارم شورای شهر خوانسار است:
ورود حجت الاسلام سید عباس سجادی به عرصه انتخابات شورا گرچه غیرمنتظره بود، اما به راحتی می شد پیروزی او را در این انتخابات پیش بینی نمود.
با اعلام نتیجه انتخابات پیش بینی ها در رابطه با این نامزد انتخابات به نتیجه رسید و این سید خوشنام و خوش آوازه توانست به عنوان اولین روحانی در طول تاریخ خوانسار به عرصه شورای شهر راه یابد. همچنین حجت الاسلام سجادی توانست رکورد بالاترین رای مردمی در طول چهار دوره شورای شهر خوانسار را به نام خود ثبت کند.
بر اساس شنیده ها، آراء مکسوبه نفر اول شورای اسلامی شهر خوانسار حاکی از کسب بیشترین آراء در تمامی صندوق ها توسط وی بوده و بر خلاف برخی از نامزدها که در برخی صندوقها –به لحاظ قومی و محلی- حائز آرای بالاتری نسبت به سایر صندوق ها هستند، این برتری در غالب صندوق ها – و شاید همه- مشاهده شده است.
از دیدگاه نگارنده، این افتخار برای حجت الاسلام سجادی یک علت اساسی دارد: اگر همه عوامل ذکر شده بالا را کنار بگذاریم، به نظر می رسد یکی از دلایل اساسی آرائی که به نام این نامزد ریخته شد، بدون شک حاصل «خلق نیکو و حسن برخورد» وی با مردم بوده است.
رای مردم به حجت الاسلام سجادی رای به «روحیه تواضع و خوش خلقی» مردی است که در هر جایگاهی مردم را به چشم همشهریانی خوب و محترم تکریم کرده است. مردی که حتی در کسوت «امام جمعه موقت شهر» هیچ گاه دچار «کبر و غرور» نبوده و ارتباطاتش با همه اقشار به ویژه با نسل جوان «صمیمی و مردمی» بوده است. «روحانی» شریفی که همیشه در گفت و گو با مردم «لبخند» همواره بر لبانش خودنمایی کرده است.
کسب بالاترین رای مردمی توسط حجت الاسلام
سجادی، یک افتخار بزرگ است اما در عین حال مسوولیت وی را بیش از پیش سنگین تر می
کند. امروز انتظار مردم از سید عباس سجادی، نمایندگی تمامی افکار جامعه است. او یک
روحانی است، اما باید بداند که با وجود احترامی که عمده مردم به مقام شامخ روحانیت
قائلند، همه مردم صرفاً به واسطه روحانی بودنش او را انتخاب نکردند. لذا انتظار مردم از سجادی این است که مثل گذشته – و حتی
بیشتر - در آینده نیز در کنارشان باقی و زبان گویای آنها بماند و در "غم"
و "شادی" همراهشان باشد. مردم خوانسار از سجادی می خواهند تا با کمک همکارانش در شورا با هر فکر و ایده و سلیقه ای که دارند برای اعتلای شهرشان کوشش کنند و بدانند این مردم خوب، تا وقتی نمایندگان خود را همراه با خود ببینند، همواره در کنارشان خواهند ماند.
انشاءا... این انتظار از طرف وی و اعضای دیگر شورا بی پاسخ نخواهد
ماند.
و در پایان سخن، هدیه آیه شریفه 159 سوره آل عمران به این سید عزیز که خود استاد حدیث و قران است، صرفاً برحسب تذکر:
فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِی الأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللّهِ إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَکِّلِینَ
"[ای پیامبر] از ناحیه رحمت خداست که تو با مردم نرم خو هستی. اگر خشن و سخت دل بودی، مردم از گرد تو پراکنده می شدند، برای آنها طلب بخشش کن. برای آنها استغفار و در امورات با آنها مشورت کن و آن هنگام که تصمیم لازم را اتخاذ کردی( برای انجام آن) بر خدا توکل کن"