10 سوال کلیدی از نامزدهای شورای شهر
سرویس اجتماعی خوانسار نیوز- بازار انتخابات شوراها گرم شده و هر نامزد اجناس پر زرق و برقی تحت عنوان برنامه، دبدگاه و وعده و وعیدهایی را در این بازار به مشتریان خود عرضه می کند. بدون شک ارائه برنامه و دیدگاه از سوی کاندیداها از نقاط قوت اساسی در این عرصه خطیر است و انتخاب بر اساس برنامه های ارائه شده می تواند اثرات مثبتی در نحوه شکل گیری شورا داشته باشد. |
عضو شورای اسلامی شهر www.dahaghin.ir |
1. شکی نیست که در خوانسار با توجه به کوچکی نسبی شهر، عمده افراد همدیگر را می شناسند. اگر هم کاملاً با یکدیگر آشنا نباشند، بالاخره دوستی، رفیقی، آشنایی با واسطه یا بی واسطه زمینه این آشنایی را فراهم می کند. از طرفی در اطراف هر نامزدی، افرادی به عنوان حامی قرار دارند وممکن است در راه رساندن کاندیدای محبوب خود به شورا از هر گونه جانفشانی دریغ نورزیده باشند. سوال نخست این است که نحوه رفتار کاندیداها در صورت ورود به شورا با حامیان، دوستان و نزدیکان خود چگونه خواهد بود؟ آیا ملاک برخورد با افراد و تصمیم گیری ها حمایت و عدم حمایت از آن کاندیداست یا پس از ورودبه شورا، هیچ شهروندی از این حیث بر دیگری برتری نخواهد داشت و از رانتهای خاص استفاده نخواهد نمود؟
2. دیدگاه غلطی که از دیرباز در خوانسار حاکم بوده و در انتخابات شوراها گاه از سوی برخی افراد به عنوان حربه ای برای رأی آوردن استفاده می شود، گرایش محلی و منظقه ای نامزدهاست. آیا نگاه نامزدها به شهر و شهروندان، پس از کسب رای اعتماد از مردم به صورت واقعی و نه در شعار نگرش جامع و عدالت محورانه است یا تصمیمات قرار است بر پایه محله پایین و بالا گرفته شود؟
3. متاسفانه در شهر خوانسار علاوه بر خطوط قرمز قانونی نظام و البته عرف غالب بر اجتماع، برخی خطوط قرمز سلیقه ای نیز وجود دارد. برخی از افراد همواره برای خود و دیگران خطوط قزمزی فراتر از آنچه ذکر شد تعریف نموده و در این میان محدودیتهای سلیقه ای در بسیاری از امور عمومی شهر و شهرستان به چشم می خورد که شاید در بسیاری از نقاط کشور دیده نشود. بهتر است نامزدهای محترم از هم اینک خطوط قرمز خود را برای مردم تعریف کنند تا خدای ناکرده بین آنچه که از هم اکنون وعده می دهند با آنچه در آینده قرار است به عنوان خطوط قرمز از آن یاد کنند، تضادی پیش نیاید. به طور کلی باید پرسید کاندیداهای برنده شورا چه خطوط قرمزی را برای خود تعریف می کنند؟
4. رابطه شورا با مسوولین و نهادهای مدیریتی و تاثیرگذار فرادست و زیردست در شهرستان باید به صورت شفاف تعریف شود. آیا نامزدهای شورا به صورت مستقل و بر اساس قانون و مصالح شهروندان اقدام به تصمیم گیری و تصویب یا رد طرح ها و یا لوایح در شورا می کنند یا ممکن است در برابر آنچه خواسته اکثریت مردم است، همواره بنا بر مصالحی سکوت نموده و کوتاه بیایند؟ از سویی دیگر جو عمومی چقدر در تصمیم گیری ها موثر است. اگر شورا به طور کارشناسی تشخیص دهد مساله ای بر خلاف مصالح شهر است، اما جو عمومی پذیرای آن نباشد، چگونه رفتار خواهد کرد؟
5. نحوه برخورد نامزدهای منتخب با افرادی که دارای گرایش سیاسی متفاوتی با آنان هستند چگونه خواهد بود؟ آیا نیروهای نخبه و کارشناسان از طیف های سیاسی مختلف در مشاوره های تخصصی و اتاق های فکر احتمالی شورا جایگاهی خواهند داشت یا در طی فعالیت شورا منزوی و مطرود خواهند شد؟
6. یکی از لازمه های ورود به شورا، آشنایی با قوانین و ضوابط مربوطه است. نامزدهای شورا چقدر با وظایف شورا آشنایی دارند؟ آیا قوانین مرتبط با شورا را مطالعه نموده اند و از قوانین و آیین نامه های مربوط به وظایف خود در حیطه شهرداری و خارج از آن آگاهی دارند؟ آیا در عمل خود را پایبند به قانون می دانند و ملاک رد و قبول طرح ها و مصوبات آنان قانون خواهد بود یا خیر؟ شهروندان باید بررسی کنند که آیا سابقه نامزدها گویای پایبندی آنان به قانون است؟
7. برنامه ریزی برای هر شهر و شهرستانی مستلزم پیش بینی چشم اندازی برای آینده آن شهر است. بر مبنای این چشم انداز طرح ها و برنامه های آینده ترسیم می شود. نامزدهای محترم باید مشخص کنند که برای خوانسار چگونه چشم اندازی را مفروض می دانند؟ (به عنوان مثال چشم انداز خوانسار را بر مبنای شهری دانشگاهی و گردشگری تعریف می کنند یا پایگاهی برای نشر علوم و معارف اسلامی یا قطب کشاورزی و دامداری و پرورش زنبور عسل و یا موارد دیگر می دانند)
8. این روزها بازار نقد داغ تر از همیشه است و ایده آلها عمدتاً در قالب تئوری های مختلف از زبان افراد و به ویژه نامزدهای انتخاباتی بیان می شود. سوال اینجاست که آیا کاندیداها صرفاً نقاد خوبی برای مشکلات هستند یا برای رسیدن به اهداف مورد نظر و رفع مشکلات و معضلات موجود طرح و برنامه ای قابل اجرا دارند؟ آیا برنامه ها و طرحهای آنان در چارچوب وظایف و اختیارات شورا قابل پیگیری است؟ برنامه ها و طرح های کاندیداها از ذهن خود آنان برخاسته یا در پشت انها مطالعات کارشناسی و یا تیم مشاوره ای قرار گرفته است؟
9. با توجه به این که حل مشکلات روبنایی و به صورت مقطعی بازخورد سریعتری در جلب رضایتمندی مردم در مقایسه با اقدامات کلیدی و زیرساختی دارد که نتایج شیرین آن در آینده مشخص خواهد شد، آیا جهت گیری نامزدهای شورا در این خصوص انجام اقدامات روبنایی کم تر ضروری و در معرض دیدتر است یا تصمیم گیری ها هدفنمد و با افق دیدی وسیعتر برای آینده خواهد بود؟
10. بخش وسیعی از مطالبات امروزه شهروندان به ویژه نسل جوان از شورا در خصوص ایجاد زمینه نشاط و شادابی در جامعه است. مردم مذهبی خوانسار که پرشورترین عزاداریها را در شهادت و رحلت جانسوز ائمه اطهار به ویژه حضرت اباعبداله الحسین(ع) بر گزار می کنند و در راهپیمایی ها و انتخابات و برنامه های اینچنینی حضوری فعال داشته و دارند، به همان نسبت خواهان برپایی جشن ها و مراسم های مشروع نشاط بخش و شادی آور در مناسبتهای بومی و مذهبی هستند. در دوره گذشته شورای اسلامی شهر خوانسار یکی از حامیان برگزاری چنین مراسماتی در شهرستان به ویژه با استفاده از ظرفیتهای بومی منطقه و هنرمندان جوان شهرستان بوده و همواره از نشاط و شادابی های مشروع دفاع کرده است. نامزدهای دوره آینده شورا در خصوص این مطالبه مهم مردمی نیز بهتر است نظر خود را برای مردم روشن کنند.
خوانسار نیوز آماده درج دیدگاههای داوطلبان محترم شورا در پاسخ به این سوالات است.